EZÜST RÓZSA BÁL
Jótékonysági estély az Operában
2014. március 1.

A Magyar Állami Operaház 2013. december 19-én jelentette be, hogy a farsangi időszak utolsó szombatján, 2014. március 1-jén megrendezi az Ezüst Rózsa Bált: a sportolók és művészek estélyét. A rangos esemény a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150” évadhoz kötődik, nevét Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma ihlette.

 EzustRozsaBal

A 19–20. század fordulójának tradícióihoz híven az ünnepi est karitatív célokat szolgál: vendégei minden belépőjegy árával jótékony adományozásban vállalnak szerepet. A cél idén egy mentőautó vásárlása, amelyet az Országos Mentőszolgálatnak ad át a Bál Társaság. A huszonkét fős kör a bál üzenetét és céljait hivatott képviselni. A Társaság tagságába hazánk kulturális- és közéletének megbecsült tagjait hívják.

Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan zajlott a fellépők és a díszvendégek felkérése, a gasztronómiai kínálat megtervezése, és az Ezüst Rózsa Bál hivatalos weboldala által megindult a jegyértékesítés. „Minden jel arra mutat, hogy megtaláltuk az Ezüst Rózsa Bál célközönséget, azokat a kultúra iránt érdeklődő és a társadalmi szerepvállalást személyes feladatnak tartó vendégeinket és partnereinket, akik pontosan értik, mi is az estély küldetése. Az Opera karitatív szándékukért cserébe a legnívósabb élményt kívánja nyújtani, ezért lépnek fel dalszínházunk zenekari- és táncművészei, és ezért invitáltuk meg a fellépők sorába a legnevesebb könnyűzenei előadókat.” – hangsúlyozta Ókovács Szilveszter főigazgató.

A rendezvény alkalmat teremt arra, hogy egy nemes cél érdekében, az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, valamint hazánk nemzetközileg is elismert alakjai. Az estély díszvendégei, egyben a XXI. század példaképei, a magyar művészvilág személyiségei mellett − az év kiemelt társszférája −, a sport nagy egyéniségei. A díszvendégek soraiba várják többek közt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívót, Tápai Szabina EHF-kupa-győztes kézilabdázót, Varga Katalin Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes tőrözőt, Gáll Csaba Európa-bajnoki ezüstérmes kardozót és Kótai Mihály profi világbajnok ökölvívót.

Az est fővédnöke: Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, és felesége, Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász. Védnöke: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és párja, Kovács Edit. Különleges díszvendégei: Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán.

Az estély kiemelt támogató státuszú szponzora a DIC. A cég és az Opera sokoldalú szponzorációs együttműködésének köszönhetően valósul meg az est vendégei számára talán legizgalmasabb esemény: az ún. gyémántköszöntő. A DIC felajánlott egy 1.300.000 Ft értékű, az egyedi alkalomra legyártott szoliter gyűrűt a gyémántköszöntő kisorsolásához. Az ékszert egy nagy, 0.5 karátos és néhány apróbb kő díszíti. Az est kezdetén, a welcome-pezsgők valamelyikében egy makett-gyémántot rejtenek el, amelyet szerencsés megtalálója beválthat a valódi gyűrűre, vagy az értékének megfelelő összeget felajánlhatja a mentőautó megvásárlásához.

A művészek és sportolók estélyének háziasszonya Miklósa Erika világhírű szoprán. Partnere, házigazdaként, Sárfalvi Péter, négyszeres világ-, hatszoros Európa-, és hatszoros egyéni magyar bajnok öttusázó, aki sportkarrierjének lezárultával emblematikus közéleti személyiséggé vált. Az est házigazdái a DIC jóvoltából exkluzív gyémánt ékszer szettet viselnek majd.

Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági eseménye nemcsak emlékezetes élményt kínál vendégeinek, de felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás napjainkban egyre inkább növekvő fontosságára is. Miközben rangos publicitást biztosít partnerei számára, a kapcsolatépítés és -ápolás egy nemes cél támogatása közben zajlik.

Az Ezüst Rózsa Bál jegyárai kategóriánként eltérnek. Sétálójegy már 57.000 forintért vásárolható, míg a legexkluzívabb helyre szóló jegyhez 250.000 forintért juthat hozzá az adományozásnak ezt a formáját választó közönség. A különféle páholy- és csomagárakat az Ezüst Rózsa Bál hivatalos weboldalán tüntették fel: ezustrozsabal.hu

Az est főműsorát Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház mb. művészeti igazgatója és Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója rendezi.         A világhírű sztárvendégek mellett közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett elsőrangú művészei és az Opera zenekara. Karmester: Halász Péter, a Magyar Állami Operaház mb. főzeneigazgatója.

A főműsor tradicionális műsorszámai – nyitótánc, sztárvendégek produkciói – után a  bálteremben színpadra lép a Hot Jazz Band, a Budapest Bár, valamint a Michael Bublé Tribute Band. A Székely Bertalan teremben a Karosi Júlia Quartet, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, a Princess of Violin, Rakonczai Imre, valamint a Szőke Nikoletta Quartet várja a közönséget. A Vörös Szalon intim környezetében Csáki András gitárműsorát hallgathatják, míg a III. emeleti büfé a modern zenei stílus kedvelőit várja DJ Bear, DJ Gregory, S Aka Invoice, Dj Bootsie, valamint Zagar (Zságer Balázs) hangulatfelelősökkel.

Az Ezüst Rózsa Bál gasztronómiájával is egyediségre törekszik. A bál séfje az „Esszenciális magyar gasztronómia” kikísérletezője, Wolf András, aki a New York kávéházés a Salon étterem kínálatáért is felel. A séf csak autentikus forrásból származó, minőségi magyar alapanyagokkal dolgozik, speciális területe a hagyományos magyar ételek újszerű elkészítési módja.

Az estély különleges borainak kiválasztásáról a Magyar Sommelier Szövetség, az ízléses külsőségekről, dekorációról és jelmezekről Lakatos Márk, Magyarország egyik legismertebb stylistja gondoskodik.

 Információk, jegyigénylés:

Telefon: +36-30-438-8610

Honlap/E-mail: www.ezustrozsabal.hu ; opera@ezustrozsabal.hu;

 

 

Leave a Comment